Sparks online webshop - kabels

Sparks-online

Essentiële zoekfunctie trekt ook nieuwe klanten aan

sparks-iphone.png

Nieuwe Shopware webshop Sparks-online

Sparks-Online is een webshop voor onderdelen van motoren en motorfietsen. Websignaal maakte voor hen een nieuwe website in Shopware6, voorzien van een speciale zoekfunctie: deze partfinder, levert veel betere organische zoekresultaten op dan hun vorige tool. 'Voor ons is deze partfinder essentieel, want veel klanten weten niet precies welk onderdeel wel of niet geschikt is voor hun specifieke motor. Het mooie is dat de manier waarop deze zoekfunctie werkt, ervoor zorgt dat ook nieuwe klanten ons makkelijker online vinden,” vertelt Ronald Voncken enthousiast.

“Sparks is in 2003 als importeur van motoronderdelen gestart. Destijds waren wij een groothandel die aan fysieke winkels leverde. Door internet is de hele afzetketen echter veranderd: de fysieke winkels spelen nauwelijks meer een rol en nu leveren wij als importeur ook rechtstreeks aan consumenten. De consument heeft echter niet altijd de juiste kennis van de specifieke motoren: maar liefst 80% van alle onderdelen zijn specifiek voor een bepaald type motor en zijn dus niet universeel bruikbaar.” Omdat de oude website met ingebouwde website met ingebouwde webshop, gemaakt in Magento1, moest worden vernieuwd, werd gezocht naar een bouwer die een betaalbare oplossing had en ook de zoekfunctie kon integreren. “Magento2 is heel duur en complex. Voor ons niet haalbaar en zeker niet betaalbaar, vandaar dat Websignaal voor ons met Shopware6 aan de slag is gegaan.”

Eerlijk en transparant

Tegen de verwachtingen in is de samenwerking met Websignaal verrassend goed verlopen. “Ik was niet heel hoopvol gestemd, gezien mijn overwegend negatieve ervaringen met webbouwers. In het verleden had ik te maken met mensen die afspraken niet nakwamen, prijzen tussentijds aanpasten en een projectmanager die als doorgeefluik fungeerde waardoor mijn verhaal niet op de juiste manier bij de bouwer terecht kwam,” geeft Ronald uiting aan zijn aarzelingen vooraf. “Ik ben een perfectionist. Ik weet precies wat en hoe ik het hebben wil. Mijn eerste website bouwde ik notabene zelf!” Met Websignaal verliep alles totaal anders dan Ronald was gewend. “Ze luisterden, de bouwers communiceerden rechtstreeks met mij en de medewerkers dachten mee. Ik ga uit van mijn eigen ervaring, maar ben geen ICT expert. De kracht van Websignaal zit 'm voor mij in het feit dat ze goed hebben geluisterd naar mijn wensen en daarbij gekeken hebben naar mogelijkheden en budget. Ze denken niet in bedragen, maar in oplossingen. Marvin gaf dan bijvoorbeeld aan: Wat jij wil kàn, maar dat dat kost tijd en wordt dus duur. Hij bood dan ook een voordeliger alternatief en liet mij de keuze. Dat noem ik eerlijk en transparant!”

sparks-ipad.png

Sparks online webshop - brembo

sparks-iphone2.png

Partfinder

Voncken is aangenaam verrast door de goedwerkende webshop en de speciale partfinder, die werkt op basis van het ingeven van merk, type en bouwjaar. “Over die gegevens beschikt een consument. Vervolgens krijgt hij of zij alleen de onderdelen te zien die ook daadwerkelijk geschikt zijn voor dat specifieke type motor. Onze vorige tool werkte ook goed, maar was SEO-technisch niet heel slim. Websignaal maakte de tool zodanig dat elk zoekresultaat zijn eigen SEO-gerelateerde informatie heeft, waardoor iedereen die deze zoektermen op google intoetst ook bij ons terecht komt.”

Sparks online

Kelvinweg 12B

6101 WT Echt

www.sparks-online.eu

Adobe Magento 2

Magento is een veel gebruikt en zeer succesvol eCommerce platform. Magento is uitermate geschikt om mee te groeien met jouw organisatie.

Wij hebben ruime ervaring in het ontwikkelen van webshops op basis van Magento2 en hebben kennis van specifieke koppelingen naar externe systemen. Denk hierbij aan ERP oplossingen, POS / Kassa systemen maar ook aan pakketten als Exact online, Navision, Spotler.

Worden wij ook jouw eCommerce partner?

  • Meer dan 10 jaar ervaring in eCommerce
  • Magento2 en Shopware specialist
  • Maatwerk development in eigen huis

Neem contact met mij op

Close

Vul je gegevens in en wij nemen contact op

Voor een vrijblijvend gesprek

Moment geduld...