Shopify vs Shopware

Shopify vs Shopware: een uitgebreide vergelijking

Als je met je webshop wilt (blijven) groeien en is een goed ecommerce platform een must.

Of je nu op zoek bent naar een webshop platform met meer mogelijkheden voor jouw bedrijf of dat je nog aan de start staat van jouw ecommerce ervaring; er zijn tegenwoordig genoeg keuze mogelijkheden.

In dit artikel kijken we naar twee zeer populaire platformen: Shopify en Shopware. Beide platformen hebben een zeer uitgebreid aanbod aan functionaliteiten en features. Er zit wel een verschil tussen de twee op punten als gebruiksgemak, prijs, SEO functionaliteiten, schaalbaarheid, functies en prijs.

Shopify is een Canadees e-commercesysteem dat wereldwijd gebruikt wordt. Na Woocommerce heeft de meeste gebruikers (wereldwijd). Ook in Nederland neemt het gebruik toe.

Shopware is sinds 2000 actief en is een van de meest toonaangevende ecommerce platformen van Duitsland. Maar in steeds meer landen is Shopware een serieuze uitdager van bijvoorbeeld Magento.

Een heel duidelijk verschil is dat Shopify SAAS is en Shopware een open source platform.

Gebruiksvriendelijkheid

Beide platformen zijn gebruiksvriendelijk. Shopware heeft een overzichtelijke en intuïtieve interface. Je hoeft zeker geen IT-whizzkid te zijn om er snel en goed mee aan de slag te kunnen. Met de gemakkelijk te hanteren en intuïtieve visual designer (drag-and-drop) maak je eenvoudig een prachtig ontwerp voor je webshop.

Met Shopping Experiences creëer en beheer je eenvoudig Experience- en Storytelling-pagina’s. Je maakt hierbij gebruik van voorgedefinieerde blokken. Ook het beheren van tekst en bouwen van categorie-, landings-, en productpagina’s is betrekkelijk eenvoudig.

Shopify is een geschikt platform voor mensen met weinig ontwerpervaring en heeft een helder gestructureerde, intuïtieve interface. De leercurve is een stuk minder steil dan die van Magento. Je kunt wat betreft vormgeving kiezen uit ruim zeventig professionele en gratis te gebruiken thema’s. Zo creëer je middels een eenvoudig systeem van slepen en neerzetten snel de ideale lay-out en sfeer voor jouw webshop. Je kunt ook kiezen voor maatwerk. Misschien wel wat duurder en tijdrovender, maar wel ideaal als je jouw webwinkel een unieke look en feel wilt meegeven.

SEO

De vindbaarheid in zoekmachines is natuurlijk cruciaal voor je webshop. Bij beide platformen worden veel SEO functionaliteiten automatisch geconfiguurd. Hierin hebben ze een behoorlijke voorsprong op bijvoorbeeld Magento.