Onveilig shoppen bij Magento1 webshops

Vorig jaar stopte Magento met het leveren van securityupdates aan Magento 1 webshops. Toch staan er in Nederland ongeveer 8000 Magento 1 webshops online waarvan het grootste deel niet goed is bijgewerkt. Deze webshops lopen risico om gehackt te worden en zijn dus onveilig. Soms weten de webwinkeliers niet eens dat Magento gestopt is met de support. Magento 1 webwinkeliers lopen serieus risico en hun webshops zijn niet veilig.

Duizenden webshops in Nederland zijn onveilig

Magento (Adobe) is inmiddels al een jaar gestopt met de support op Magento 1. Er worden door Adobe dus geen updates en beveiligingspatches uitgebracht. Dit zorgt voor risico's op een hack of een datalek. Helaas zijn er dit jaar al een aantal voorbeeld van websites geweest (die nog op Magento 1 draaien) die slachtoffer zijn geworden van een hack. Dus als je nu nog een Magento 1 shopt runt, zorg dat je spoedig op zoek gaat naar een alternatief. Er zijn wel een aantal module makers die nog support bieden, maar dit is dus niet afkomstig van de originele ontwikkelaars van de software.

Magento 2

Een logische stap voor Magento 1 gebruikers is om een nieuwe webshop in Magento 2 te laten ontwikkelen. Magento is nog steeds een van de beste webshop pakketten die er op de markt zijn. Echter is het opzetten en onderhouden van een Magento 2 webshop complex. Hierdoor is overstappen naar Magento 2 prijzig. Afhankelijk van de omzet, het aantal producten, mogelijke koppelingen en mogelijke groei zul je als bedrijf (samen met een webbouwer) moeten bekijken of Magento 2 de juiste opvolger is. Een prachtig voorbeeld van een sfeervolle Magento 2 webshop is www.blanchedael.nl

Shopware 6: hét alternatief voor Magento

Voor veel MKB bedrijven kan Shopware 6 een heel interessant alternatief zijn voor Magento. Shopware is een API-first open source e-commerce platform. Al merken wij in de praktijk dat het voor de meeste klanten raadzaam is om de (betaalde) professional versie te nemen.

Shopware is makkelijk in gebruik, visueel is er veel mogelijk en doordat het API-first ontwikkeld is makkelijk te koppelen aan externe systemen. Websignaal ziet in Shopware 6 een kwalitatief zeer goed alternatief voor Magento 2. Een bijkomend voordeel is dat de investering in een nieuwe Shopware webshop lager uitvalt dan een Magento webshop.

Kijk bijvoorbeeld eens naar www.droogbloemenbestellen.nl en www.nouknieuwenvintage.nl. Deze shops zijn ontwikkeld in Shopware6.

Websignaal is Business partner van Shopware. Meer informatie over Shopware vind je hier. Je kunt ook terecht op de officiële Shopware website.

Wil je meer weten over het vernieuwen van je Magento 1 shop of wil je meer informatie over het ontwikkelen van een webshop, neem dan gerust contact met ons op. We plannen graag vrijblijvend een kennismakingsgesprek met je in.