Websignaal :: Landelijk Afslankonderzoek
Landelijk Afslankonderzoek

Landelijk afslankonderzoek

benVitaal is een organisatie die zich volledig richt op gezondheid en vitaliteit. benVitaal ontwikkelt concepten en onderzoeken die door bedrijven worden ingezet ten behoeve van de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers.

Een nieuw concept van benVitaal is het afslankonderzoek. Tijdens het afslankonderzoek gaan deelnemers gedurende 5 weken doelgericht werken aan gewicht en gezondheid. Een deelnemer start en eindigt met een fit-test bij een van de aangesloten fitnesscentra. De deelnemer ontvangt een persoonlijk trainingsschema en een voedingsadvies. Tijdens de 5 weken gaat de deelnemer 2x per week onder begeleiding sporten bij het fitnesscentrum.

benVitaal heeft A&V ict en Websignaal benaderd met de vraag om de administratieve afhandeling (aanmelding, betaling, gegevens doorgeven bij fitnesscentrum) en de voortgang (start-test, weegmomenten, eind-test) middels een webapplicatie beschikbaar te maken.

A&V ict en Websignaal hebben het concept van benVitaal allereerst tot in het kleinste detail uitgewerkt in een functioneel ontwerp. Zo konden er geen onduidelijkheden ontstaan m.b.t. de wensen en eisen van de webapplicatie.

De webapplicatie is door A&V ict en Websignaal ontwikkeld en ontworpen.

Hoe werkt het afslankonderzoek?
Een potentiƫle deelnemer ontvangt informatie over het afslankonderzoek via zijn werkgever, via een fitnesscentrum of op een andere wijze. Hij of zij gaat naar de speciale website www.5weken.nl/afslankonderzoek.
De deelnemer selecteert hier het fitnesscentrum naar keuze en meld zich vervolgens aan.
De deelnemer betaalt via een payment provider de eenmalige bijdrage.
Het fitnesscentrum ontvangt de aanmelding en neemt contact op met de deelnemer voor de fit-test. Tijdens deze eerste afspraak ontvangt de deelnemer zijn persoonlijk trainingsschema en voedingsadvies.
Gedurende vijf weken worden door het fitnesscentrum diverse gegevens in de webapplicatie ingevoerd (bijv. gewicht, lichaamsvet, spiermassa).

Het doel is natuurlijk dat de deelnemer na deze 5 weken zijn leefstijl aangepast heeft en verder gaat met bewegen en gezond eten.

Een aantal kenmerken van de webapplicatie uitgelicht:

  • Er wordt gebruik gemaakt van een Google Maps landkaart. Zodra een bezoeker de site bezoekt, wordt gevraagd of de GEO gegevens gebruikt mogen worden. Hierdoor toont de webapplicatie de deelnemende centra rondom de locatie van de bezoeker. De bezoeker ziet op deze wijze gelijk welke centra in zijn omgeving beschikbaar zijn. Uiteraard kan er ook gezocht worden op plaats.
  • Om de aanmelding laagdrempelig te houden worden alleen de basis gegevens van een deelnemer gevraagd om zich aan te melden. Na betaling bestaat de mogelijkheid om de gegevens verder aan te vullen.
  • Fitnesscentra hebben een eigen inlog omgeving. Hierin zien zij een overzicht van alle deelnemers en kunnen zij gegevens (sportgegevens, testegegevens) invoeren.
  • De webapplicatie heeft uitgebreide rapportage mogelijkheden (anoniem) voor zowel werkgever, fitnesscentrum en benVitaal.
  • Een deelnemer heeft een eigen omgeving, waarin hij zijn voortgang kan bewaken..

Doelstelling van benVitaal is om in 2015 meer dan 1.000 deelnemers aan het afslankonderzoek binnen te halen.

Bekijk de webapplicatie op www.5weken.nl/afslankonderzoek. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een (web) applicatie voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor meer informatie over het afslankonderzoek zelf kunt u contact opnemen met benVitaal, telefoonnummer 043 - 306 80 66 (www.benvitaal.nl).