magento webshop | magento is hét eCommerce platform | Websignaal

Magento webshop

Wij zijn Websignaal, klein in wie we zijn maar groot in wat we doen. Wij ontwikkelen webshops voor het MKB. Een webshop maken wij altijd in Magento.

Wie is Websignaal?

We zijn een gespecialiseerde Magento2 implementatiepartner. Sinds kort vanuit ons nieuw inspirerend kantoor in Bunde. Daarvoor al ruim 10 jaar vanuit Maastricht. Onze developers hebben een passie voor eCommerce en gaan graag aan de slag met uitdagen projecten.

Waarom Magento?

Magento is in onze optie hét eCommerce platform voor het MKB. Doordat Magento open source is én wereldwijd het populairste webshop platform zijn er heel veel (kwalitatief goede) modules beschikbaar. Veel functionaliteiten hoeven daarom niet volledig vanaf scratch gemaakt te worden, maar kunnen middels een module geïmplementeerd worden. Dit scheelt aanzienlijk in de ontwikkelkosten.

  • Open source
  • Flexibel
  • Universeel
  • Vernieuwend

Werkwijze

Een webshop project pakken wij bij Websignaal altijd op dezelfde manier aan. Na een kennismakingsgesprek bepalen we samen met de klant of we met elkaar verder gaan. De eerste stap is vervolgens het opzetten van een Functioneel ontwerp. Dit is de basis voor de webshop. In dit Functioneel ontwerp worden alles eisen en wensen vastgelegd, zodat hier tijdens de ontwikkeling geen onduidelijkheid over kan ontstaan.

Vervolgens starten we met de design fase. Afhankelijk van de gemaakte afspraak starten met een maatwerk ontwerp of gaan we een bestaand design aanpassen aan de wensen van de klant. Gelijktijdig met de ontwikkeling van de front end (design) starten we ook aan de back-end.

Door middel van een testomgeving krijgt de klant toegang en kan de voortgang bekeken worden. Zo kun je als klant tijdens de gehele ontwikkeling aan de zijlijn meekijken.

Magento hosting

De hosting van een Magento webshop is een vak apart. Indien de hosting niet goed is ingeregeld kan een Magento webshop heel traag zijn. Dit heeft natuurlijk een slechte invloed op de conversie. Wij weten natuurlijk exact wat er nodig is om een Magento shop te hosten. Websignaal heeft een uitgebreid netwerk van partners waardoor we voor iedere klant het juiste hosting pakket kunnen aanbieden. Passend bij de webshop, maar zeker ook passend bij de beurs van de ondernemer.

Koppelingen

Door de vele projecten die we inmiddels gedaan hebben, zijn we gewend aan het maken van koppelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Een ERP systeem dat de productinformatie en voorraad aanlevert voor de Magento webshop
  • Een administratie systeem (Exact, Afas] waar de online omzet in terecht moet komen
  • Software voor feeds t.b.v. het verkopen op marktplaatsen als Bol.com en Beslist.nl [Channable en EffectConnect]
  • E-mail marketing software (Mailplus, Copernica, Mailchimp)

Contact

We kunnen ons voorstellen dat we je heel veel informatie geven en dat het allemaal nog wat onduidelijk is. We leggen je dit allemaal vrijblijvend uit tijdens een goed gesprek, uiteraard met een lekker kopje koffie. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!